Wyprzedaże rocznika 2009 - który model wybrać ?

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Morgoth
    L&K
    • 2010
    • 1116

W Skodzie gdy chciałem Octavię, to dostałem do testu Superba. No bardzo był reprezentatywny dla Octavii, zwłaszcza pod względem miejsca w środku, wyciszenia i osiągów Za to jazda ok. 10 km, całkiem długa ... ale po drodze krajowej
    Morgoth

Rozsądni ludzie dostosowują się do świata, nierozsądni nieugięcie starają się dostosować świat do siebie.
    G.B.Show

Komentarz

• tajemniczy_1
      Classic
      • 2010
      • 14

No moja jazda była ok Najpierw przewiózł mnie kawałek sprzedawca a potem dostałem ją w swoje łapki hehe Mamy tu kawałek obwodnicy więc do 160 ją pognałem a potem na taką wąska wyboistą drogę z zakrętami się udałem hehe a potem w miasto Może i krótko ale wszystkie możliwe trasy zaliczyłem
      Hmm a może wiecie gdzie w Wawie mają 1.6 MPI do jazdy testowej?

Komentarz

• Morgoth
        L&K
        • 2010
        • 1116

Zamieszczone przez tajemniczy_1
        Hmm a może wiecie gdzie w Wawie mają 1.6 MPI do jazdy testowej?
        Od ręki to nie, spróbuj podzwonić. Chociaż do Wimaru nie udało mi się dodzwonić przez kilka dni z rzędu.
        Morgoth

Rozsądni ludzie dostosowują się do świata, nierozsądni nieugięcie starają się dostosować świat do siebie.
        G.B.Show

Komentarz

• loyd
          RS
          • 2010
          • 2342

Zamieszczone przez Morgoth
          Zamieszczone przez golibroda
          Takie przejażdżki salonowe niewiele dają.
          Trzeba było podjechać do VW Zasada w Wawie, patałachy nie mają do testów podstawowych modeli Golfa, tych z najchętniej kupowanym w Europie silnikiem, nota bene 1.4 TSI 122 KM i DSG. Na moje zdziwione pytanie dlaczego nie mają, usłyszałem od pana "sprzedawcy", że w ubiegłym roku sprzedali kilkaset aut, z czego 3/4 bez jazd testowych. No cóż, przy takim podejściu do nabywcy, to tylko pogratulować im lamerskich klientów, zapewne w większości emerytów
          Ja też kupiłem swoją O2 1.4 tsi bez jazdy próbnej (tzn. Octavią 2 jeździłem w pracy, ale w 1.9 tdi).

Wogóle kupuje samochody bez jazd próbnych (poprzednie też tak kupiłem i zadowolny jestem).

[ Dodano: Wto 23 Mar, 10 16:48 ]
          I nie uznaję się za jakiegoś lamera. Auto ma jeździć i tyle.

Komentarz

• Morgoth
            L&K
            • 2010
            • 1116

Zamieszczone przez loyd
            Wogóle kupuje samochody bez jazd próbnych (poprzednie też tak kupiłem i zadowolny jestem).
            Pogratulować, ale nie każdy tak potrafi. Mnie osobiście jazda testowa potrafi więcej powiedzieć o aucie i sprzedawcy niż tabelki z danymi. Wiem czego chcę od auta i chcę to przetestować.
            Morgoth

G.B.Show

Komentarz

• loyd
              RS
              • 2010
              • 2342

Ale ja już z reguły wiem konkretnie co chcę kupić i za ile - więc po co mam tym jeszcze jeździć ?

Komentarz

• patrykL
                Rider
                • 2009
                • 588

Kolego Golibroda, a jaki twojego auta?

Komentarz

• golibroda
                  Rider
                  • 2009
                  • 530

Zamieszczone przez patrykL
                  Kolego Golibroda, a jaki twojego auta?
                  No jak to jaki :szeroki_usmiech damburski .... ale o co chodzi :shock:
                  Pozdrawiam
                  Piotr

Komentarz

• patrykL
                    Rider
                    • 2009
                    • 588

chcialem spytac o rocznik, ale zjadlem najwazniejsze slowo

Komentarz

• Morgoth
                      L&K
                      • 2010
                      • 1116

Zamieszczone przez loyd
                      Ale ja już z reguły wiem konkretnie co chcę kupić i za ile - więc po co mam tym jeszcze jeździć ?
                      Żebyś sobie potem przez parę lat w brodę nie pluł

Zamieszczone przez patrykL
                      Kolego Golibroda, a jaki [rocznik] twojego auta?
                      Przecie pisał że :
                      Zamieszczone przez golibroda
                      Mam rocznik 2010 bo upust na 2009 rok był taki sam jak na nowy rok 2010
                      Morgoth

G.B.Show

Komentarz

• winni77
                        RS
                        • 2009
                        • 2183
                        • Octavia II combi (1Z5)
                        • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Zamieszczone przez Morgoth
                        Mnie osobiście jazda testowa potrafi więcej powiedzieć o aucie i sprzedawcy niż tabelki z danymi.
                        Ale po co ci "dane" sprzedawcy? Przecież nie będziesz z nim po kupnie jeździł czy mieszkał? :roll:
                        Mój "Batmobil"

Komentarz

• golibroda
                          Rider
                          • 2009
                          • 530

patrykL, 2010
                          Pozdrawiam
                          Piotr

Komentarz

• Big
                            RS
                            S_OCP Member
                            • 2007
                            • 6389

Zamieszczone przez loyd
                            Po to żeby potem nie pisać tekstów w stylu "zawieszenie twarde", "fotel niewygodny", "podłokietnik przeszkadza przy zmienie biegów" czy "myślałem, że ten silnik będzie miał większego kopa"
                            Czarny Elegance

Komentarz

• loyd
                              RS
                              • 2010
                              • 2342

Zamieszczone przez Big
                              Zamieszczone przez loyd
                              Po to żeby potem nie pisać tekstów w stylu "zawieszenie twarde", "fotel niewygodny", "podłokietnik przeszkadza przy zmienie biegów" czy "myślałem, że ten silnik będzie miał większego kopa"

Eeeeee, pojeździ się, spłaci się kredyt i się weźmie następne. Ja to po zachodniemu podchodzę do motoryzacji.

Komentarz

• winni77
                                RS
                                • 2009
                                • 2183
                                • Octavia II combi (1Z5)
                                • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Ja to po zachodniemu podchodzę do motoryzacji.
                                Nie wiem o jakim zachodzie mówisz, ale m.in. w UK i Niemczech nie wchodzi się po prostu z ulicy do salonu i kupuje bez jazdy.
                                Mój "Batmobil"

Komentarz

• Big
                                  RS
                                  S_OCP Member
                                  • 2007
                                  • 6389

winni77, klega chce się podrażnic i tyle Po prostu nie ma co z nim na ten temat dyskutować.
                                  Czarny Elegance

Komentarz

• Morgoth
                                    L&K
                                    • 2010
                                    • 1116

Zamieszczone przez winni77
                                    Ale po co ci "dane" sprzedawcy? Przecież nie będziesz z nim po kupnie jeździł czy mieszkał? :roll:
                                    Nie dane, tylko podejście do tematu i klienta. Wystarczy zadać kilka kontrolnych pytań i już wiadomo z kim masz do czynienia. Jak opowiada bajki, albo nie wie i się nie przyznaje, to też IMO kicha i minus dla salonu.

w UK i Niemczech nie wchodzi się po prostu z ulicy do salonu i kupuje bez jazdy.
                                    No właśnie, bo dobry klient to świadomy klient.
                                    Morgoth

G.B.Show

Komentarz

• loyd
                                      RS
                                      • 2010
                                      • 2342

Ja to po zachodniemu podchodzę do motoryzacji.
                                      Nie wiem o jakim zachodzie mówisz, ale m.in. w UK i Niemczech nie wchodzi się po prostu z ulicy do salonu i kupuje bez jazdy.
                                      Zależy o kim mówisz ? (jak masz na myśli polskich robotników to pewnie tak).

Mam na zachodzie "rodzinę" (tak się składa, że po wojnie część mojej rodziny z zachodu wyemigrowała do Polski) która tam mieszka od pokoleń i widzę jak to wygląda (traktowanie i podejście do samochodów). Przede wszytskim nikt się nie przejmuje zarysowaniami na autach, terkotaniami i innymi duperelami których na tym forum jest 70 % objętości. Jak jest stłuczka to się auto oddaje do naprawy a nie kombinuje jak na tym przyciąć 250 EUR (sporo wątków na forum). Jak się auto kupuje to z reguły full opcję (a nie pyta czy się używa climatronika :? ) i z reguły właśnie się wchodzi do salonu i po prostu kupuje (a nie wybiera przez 3 miesiące jakby to była inwestycja życia).

Różnice jednak są chyba pewne.

[ Dodano: Sro 24 Mar, 10 09:44 ]
                                      Jak kupujesz telewizor to też tak testujesz wszytsko ? (dla klasy średniej na zachodzie kupno kompaktu to coś jak dla nas kupno dobrego telewizora).

Komentarz

• Big
                                        RS
                                        S_OCP Member
                                        • 2007
                                        • 6389

Zamieszczone przez loyd
                                        Przede wszytskim nikt się nie przejmuje zarysowaniami na autach, terkotaniami i innymi duperelami których na tym forum jest 70 % objętości.
                                        Co ty za głupoty wypisujesz ??!!!
                                        A myslisz że zkąd pochodzi car-detailing?? Z Agnglii !! Co jest ojczyzna tuningu w Europie? Angilia !! Sa jeszcze style, Niemiecki czy Frnacuski.
                                        Myslisz że gdzie narodziły sie wyścigi równoległe i związne z nimi przerabianie auta? W USA. Widzsz gdzieś tu Polskę?? bo ja nie !!
                                        P.S. Ja również mam rodzinę w Anglii która jest tam od 1945 r.

[ Dodano: Sro 24 Mar, 10 09:57 ]
                                        Zamieszczone przez loyd
                                        Jak kupujesz telewizor to też tak testujesz wszytsko ? (
                                        Nie ale jak kupuję sprzet Hi-Fi to najpierw przeprowadzam odsłuch, potem dobieram kable i ponowny odsłuch. To samo z kolumnami.
                                        Czarny Elegance

Komentarz

• loyd
                                          RS
                                          • 2010
                                          • 2342

Zamieszczone przez Big
                                          Zamieszczone przez loyd
                                          Przede wszytskim nikt się nie przejmuje zarysowaniami na autach, terkotaniami i innymi duperelami których na tym forum jest 70 % objętości.
                                          Gościu co ty za głupoty wypisujesz ??!!!
                                          A myslisz że zkąd pochodzi car-detailing?? Z Agnglii !! Co jest ojczyzna tuningu w Europie? Angilia !! Sa jeszcze style, Niemiecki czy Frnacuski.
                                          Myslisz że gdzie narodziły sie wyścigi równoległe i związne z nimi przerabianie auta? W USA. Widzsz gdzieś tu Polskę?? bo ja nie !!
                                          P.S. Ja również mam rodzinę w Anglii która jest tam od 1945 r.

[ Dodano: Sro 24 Mar, 10 09:57 ]
                                          Zamieszczone przez loyd
                                          Jak kupujesz telewizor to też tak testujesz wszytsko ? (
                                          Nie ale jak kupuję sprzet Hi-Fi to najpierw przeprowadzam odsłuch, potem dobieram kable i ponowny odsłuch. To samo z kolumnami.
                                          Ochłoń chłopie. O czym ty mówisz, jaki car-detaling ? (to jakiś ruch społeczny ?, czy moda ?).

Ja mówię o zwykłej zachodniej klasie średniej - urzędniku, nauczycielu, czy lekarzu który kupuje samochód na 6 lat w kredycie i ma w dupie car detaling czy tuning. Auto ma jeździć a potem się pogoni do RP nr III/IV (już nie wiem która jest).

Komentarz

• Big
                                            RS
                                            S_OCP Member
                                            • 2007
                                            • 6389

Zamieszczone przez loyd
                                            Ja mówię o zwykłej zachodniej klasie średniej - urzędniku, nauczycielu, czy lekarzu który kupuje samochód na 6 lat w kredycie i ma w dupie car detaling czy tuning. Auto ma jeździć a potem się pogoni do RP nr III/IV (już nie wiem która jest).
                                            A ja pisze ci o tym że tam takich ludzi jak w Polsce którzy dbają o auta i maja na ich punkcie świra jest dużo wiecej niz w Polsce
                                            Tak wiec twierdzenie jakoby tylko u nas samochód traktowany był w jakis szczególny sposób jest błędne.

[ Dodano: Sro 24 Mar, 10 10:22 ]
                                            Zamieszczone przez loyd
                                            (to jakiś ruch społeczny ?, czy moda ?).
                                            \
                                            A tego dowiedz się sam było juz na tym forum o tym baaardzo dużo. Jest nawet specjalny temat poświęcony tej sprawie
                                            Czarny Elegance

Komentarz

• Morgoth
                                              L&K
                                              • 2010
                                              • 1116

loyd

Pamiętaj o różnicy w zarobkach, w ZachEuropie najchętniej kupowanym autem klasy średniej (segment D) jest ... Audi A4 i BMW 3, a nie jakieś wynalazki typu Passat, Avensis, Mondeo czy inne france, o Skodzie nie wspominając. Wypasiony ZachEuropejczyk za roczną pensję kupuje sobie praktycznie co zechce z dużych aut, ma 2-gie i 3-cie auto gdy potrzebuje.

Co do kupna TV, hi hi to dobre Tylko że w ZachEuropie ludziska nie mają takiego chłamu w sklepach jak u nas w Euro/MediaMarkt/Saturn i w ciemno mogą kupić to co mają, bez testu.
                                              Morgoth

G.B.Show

Komentarz

• Big
                                                RS
                                                S_OCP Member
                                                • 2007
                                                • 6389

Ja mam jeszcze jedno pytanie. Co kolega loyd, robi na tym forum? Skoro nie obchodzi cie jakim autem jeździsz ani nie interesujesz sieautami i jesteś aż tak bogaty że moszesz sobie pozwolic na zmienę auta co 3 lata to po co marnujesz czas na tym forum?? Szkoda twojego szasu na jakiś auto które i tak po słpłacie kredytuy sie sprzeda i kupi byle jakie następne
                                                Czarny Elegance

Komentarz

• pascal
                                                  Rider
                                                  • 2009
                                                  • 510
                                                  • CAXA 1.4 TSI 122 KM

kurcze, ale dajcie mu prawo do własnego zdania... Big, powiedziałeś swoje, loyd, powiedział swoje i już. Obydwaj macie rację bo są tacy i tacy ludzie, ale Big, nie narzucaj mu swojego zdania i nie kwestionuj zasadności jego obecności na forum. to samo loyd,

pozdro

Komentarz

• golibroda
                                                    Rider
                                                    • 2009
                                                    • 530

Proszę mi tutaj nie prowadzić wojen :szeroki_usmiech

pascal byłeś szybszy :!:
                                                    Pozdrawiam
                                                    Piotr

Komentarz

Pracuję...